Opozorila
izdano: Nedelja, 26.3.2023 05:43 CET

Evropa

MeteoAlarm

VETER - jutri - PONEDELJEK - Slovenija - severovzhod
  • 00h - 06h
    ni
  • 06h - 12h
  • 12h - 18h
  • 18h - 24h
VETER - jutri - PONEDELJEK
Slovenija - severovzhod
v teku dneva
Opis in nasveti
000306091215182124
 
Veter
pon, 27.3.2023
10h
Snowfall
<---->
pon, 27.3.2023
19h
Slovenija - severovzhod
WarningWind_windMaxff_02_hillmaksimalna hitrost vetra : od 70 do 85 km/h.
Veter lomi veje in lahko podira nekatera drevesa, lahko odnaša kritino s streh. Veter nekoliko ovira cestni promet ter otežuje gibanje.
Veter lomi veje in lahko podira nekatera drevesa, lahko odnaša kritino s streh. Veter nekoliko ovira cestni promet ter otežuje gibanje
Vrata in okna naj bodo zaprta. Pri gibanju na prostem se izogibajte nevarnih mest. Priporočamo previdnost v prometu. Spremljajte meteorološka obvestila in morebitna opozorila ter informacije, ki jih posredujejo pristojne službe in organi.
Pred dogodkom: zaprite vsa okna in vrata. Parkirajte avtomobile v garaži ali dovolj stran od zgradb in dreves. Pospravite vse, kar bi lahko veter raznašal. Množične prireditve na prostem na vetru izpostavljenih legah naj bodo odpovedane. Med dogodkom: vrata in okna naj bodo zaprta. Pri gibanju na prostem se izogibajte zavetrnih delov stavb, drevoredov in drugih potencialno nevarnih mest, bodite pozorni na morebitne padajoče predmete. Prekinite delo na višini. Ne popravljajte škode med viharjem. Priporočamo previdnost v prometu predvsem v primeru bočnega vetra in na izpostavljenih mestih (npr. mostovi, useki). Računajte na morebitno podrto drevje ali druge ovire. Vožnja določena kategorije vozil (kamp prikolice, vozila s ponjavami..) je lahko na posameznih odsekih problematična. Spremljajte meteorološka obvestila in opozorila ter morebitne informacije, ki jih posredujejo pristojne službe in organi.
pon, 27.3.2023
19h
Snowfall
<---->
tor, 28.3.2023
20h
Slovenija - severovzhod
WarningWind_windMaxff_01_hillmaksimalna hitrost vetra : od 50 do 70 km/h.
Veter maje drevesa, lahko lomi manjše veje.
Veter maje drevesa, lahko lomi manjše veje.
Priporočamo dodatno previdnost v prometu. Ne zadržujte se na potencialno nevarnih mestih.
Vrata in okna naj bodo zaprta. Priporočamo dodatno previdnost v prometu predvsem v primeru bočnega vetra in na izpostavljenih mestih (npr. mostovi, useki). Ne zadržujte se na potencialno nevarnih mestih.