Opozorila
izdano: Torek, 20.2.2018 07:11 CET

Evropa

MeteoAlarm

VSA OPOZORILA - 4. dan - PETEK - Slovenija - jugozahod
  • 00h - 06h
    ni
  • 06h - 12h
  • 12h - 18h
  • 18h - 24h
VSA OPOZORILA - 4. dan - PETEK
Slovenija - jugozahod
v teku dneva
Opis in nasveti
000306091215182124
 
Veter
pet, 23.2.2018
00h
Snowfall
<---->
pet, 23.2.2018
23h
Slovenija - jugozahod
WarningWind_windMaxff_04_sea-coastmaksimalna hitrost vetra : od 100 do 120 km/h.
Veter lomi veje in lahko podira posamezna drevesa, odkriva strehe. Možne so prekinitve v oskrbi z električno energijo. Oviran je cestni, lahko tudi pomorski promet. Gibanje na prostem je zelo oteženo in nevarno. Morje je zmerno vzvalovano do vzvalovano (3-4).
Veter lomi veje in lahko podira posamezna drevesa, odkriva strehe in prevrača oglasne panoje. Možne so prekinitve v oskrbi z električno energijo. Oviran je cestni promet in lahko tudi pomorski promet. Gibanje na prostem je zelo oteženo in nevarno zaradi letečih in padajočih predmetov. Morje je zmerno vzvalovano do vzvalovano (3-4).
Pri gibanju na prostem se izogibajte nevarnih mest. Ne vključujte se v promet, če ni nujno potrebno. Plovila naj bodo privezana na varnih privezih. Ostanite na kopnem. Spremljajte meteorološka obvestila in opozorila ter informacije, ki jih posredujejo pristojne službe in organi.
Pred dogodkom: zaprite vsa okna in vrata. Parkirajte avtomobile v garaži ali na prostem dovolj stran od zgradb in dreves. Pospravite v okolici hiš vse, kar ni čvrsto pritrjeno. Prireditve na prostem naj bodo odpovedane. Pravočasno prenehajte z deli na na višini. Izvajajo naj se zaščitni ukrepi v šolah in vrtcih. Preverite priveze plovil. Manjša plovila naj ne izplujejo. Športne aktivnosti na morju naj se prekinejo. Med dogodkom: vrata in okna naj bodo zaprta. Če je le možno, ostanite v varnih, zaprtih prostorih. Pri gibanju na prostem se izogibajte zavetrnih delov stavb, drevoredov in drugih potencialno nevarnih mest. Ne popravljajte škode med dogodkom. Priporočamo veliko previdnost v prometu predvsem v primeru bočnega vetra in na izpostavljenih mestih (npr. mostovi, useki), računajte na podrto drevje. Vožnjo določenih kategorij vozil (kamp prikolice, vozila s ponjavami..) odsvetujemo. Pričakujte poseben režim plovbe v morskih pristaniščih. Ne izvajajte športnih aktivnosti na morju. Kopanje v morju odsvetujemo. Spremljajte meteorološka obvestila in opozorila ter informacije, ki jih posredujejo pristojne službe in organi.
Sneg
pet, 23.2.2018
00h
Snowfall
<---->
pet, 23.2.2018
23h
Slovenija - jugozahod
WarningUnknown_00_sea-coast