Opozorila
izdano: Nedelja, 18.2.2018 07:17 CET

Evropa

MeteoAlarm

VSA OPOZORILA - danes - PONEDELJEK - Slovenija - jugozahod
  • 00h - 06h
    ni
  • 06h - 12h
  • 12h - 18h
  • 18h - 24h
VSA OPOZORILA - danes - PONEDELJEK
Slovenija - jugozahod
v teku dneva
Opis in nasveti
000306091215182124
 
Veter
pon, 18.2.2018
23h
Snowfall
<---->
pon, 19.2.2018
13h
Slovenija - jugozahod
WarningWind_windMaxff_04_sea-coastmaksimalna hitrost vetra : od 100 do 120 km/h.
Veter lomi veje in lahko podira posamezna drevesa, odkriva strehe. Možne so prekinitve v oskrbi z električno energijo. Oviran je cestni, lahko tudi pomorski promet. Gibanje na prostem je zelo oteženo in nevarno. Morje je zmerno vzvalovano do vzvalovano (3-4).
Veter lomi veje in lahko podira posamezna drevesa, odkriva strehe in prevrača oglasne panoje. Možne so prekinitve v oskrbi z električno energijo. Oviran je cestni promet in lahko tudi pomorski promet. Gibanje na prostem je zelo oteženo in nevarno zaradi letečih in padajočih predmetov. Morje je zmerno vzvalovano do vzvalovano (3-4).
Pri gibanju na prostem se izogibajte nevarnih mest. Ne vključujte se v promet, če ni nujno potrebno. Plovila naj bodo privezana na varnih privezih. Ostanite na kopnem. Spremljajte meteorološka obvestila in opozorila ter informacije, ki jih posredujejo pristojne službe in organi.
Pred dogodkom: zaprite vsa okna in vrata. Parkirajte avtomobile v garaži ali na prostem dovolj stran od zgradb in dreves. Pospravite v okolici hiš vse, kar ni čvrsto pritrjeno. Prireditve na prostem naj bodo odpovedane. Pravočasno prenehajte z deli na na višini. Izvajajo naj se zaščitni ukrepi v šolah in vrtcih. Preverite priveze plovil. Manjša plovila naj ne izplujejo. Športne aktivnosti na morju naj se prekinejo. Med dogodkom: vrata in okna naj bodo zaprta. Če je le možno, ostanite v varnih, zaprtih prostorih. Pri gibanju na prostem se izogibajte zavetrnih delov stavb, drevoredov in drugih potencialno nevarnih mest. Ne popravljajte škode med dogodkom. Priporočamo veliko previdnost v prometu predvsem v primeru bočnega vetra in na izpostavljenih mestih (npr. mostovi, useki), računajte na podrto drevje. Vožnjo določenih kategorij vozil (kamp prikolice, vozila s ponjavami..) odsvetujemo. Pričakujte poseben režim plovbe v morskih pristaniščih. Ne izvajajte športnih aktivnosti na morju. Kopanje v morju odsvetujemo. Spremljajte meteorološka obvestila in opozorila ter informacije, ki jih posredujejo pristojne službe in organi.
pon, 19.2.2018
13h
Snowfall
<---->
pon, 19.2.2018
23h
Slovenija - jugozahod
WarningWind_windMaxff_03_sea-coastmaksimalna hitrost vetra : od 85 do 100 km/h.
Veter maje drevesa in lahko že lomi veje. Ovira cestni promet določenih kategorij in lahko že nekoliko otežuje gibanje. Morje je zmerno vzvalovano (3).
Veter maje drevesa in lahko že lomi veje. Ovira cestni promet določenih kategorij in lahko že nekoliko otežuje gibanje. Morje je zmerno vzvalovano (3).
Vrata in okna naj bodo zaprta. Na prostem se ne zadržujte na potencialno nevarnih mestih. Priporočamo dodatno previdnost v prometu. Priporočamo previdnost na morju.
Pred dogodkom: zaprite vsa okna in vrata. Pospravite ali pritrdite vse, kar bi veter lahko raznašal. Preverite stanje privezov plovil. Med dogodkom: vrata in okna naj bodo zaprta. Pri gibanju na prostem bodite pozorni na morebitne padajoče predmete. Prekinite delo na višini. Ne popravljajte škode med dogodkom. Priporočamo dodatno previdnost v prometu predvsem v primeru bočnega vetra in na izpostavljenih mestih (npr. mostovi, useki). Priporočamo previdnost pri izvajanju vodnih športov. Manj vešči jadralci naj ne izplujejo na morje. Kopalci naj se zadržujejo v bližini obale.