Vremenska napoved

Nedelja, 3.12.2023 ob 9h

NAPOVED ZA SLOVENIJO - povzetek

Danes bo povečini sončno. Jutri popoldne bo oblačnost naraščala. Oba dneva bo po nižinah zjutraj in dopoldne megleno.

NAPOVED ZA SLOVENIJO

Dopoldne bodo rahle padavine ponehale tudi na jugovzhodu. Od severozahoda se bo jasnilo. Čez dan bo povečini sončno, po nekaterih nižinah pa se bo zadrževala nizka oblačnost. Burja na Primorskem bo postopno slabela. Najvišje dnevne temperature bodo od -2 do 4, ob morju okoli 8 °C.

Jutri bo sprva precej jasno. Po nižinah bo zjutraj in dopoldne megleno. Dopoldne bo od zahoda oblačnost naraščala. V noči na torek bodo na zahodu občasne rahle padavine. Najnižje jutranje temperature bodo od -9 do -4, v alpskih dolinah ter nekaterih mraziščih okoli -12, ob morju okoli -2, najvišje dnevne od -1 do 2, na Primorskem okoli 7 °C.

OBETI

V torek bo oblačno, dopoldne bodo občasne padavine predvsem v zahodni polovici Slovenije, ki se bodo čez dan razširile proti vzhodu. Po nižinah bo sprva deževalo, v noči na sredo pa se bo meja sneženja v notranjosti spustila do nižin.

V sredo bo oblačno. V notranjosti bodo še rahle padavine, ki bodo postopno slabele in od zahoda ponehale. Na Primorskem bo zapihala burja.

VREMENSKA SLIKA

Od jugozahoda se je nad srednjo Evropo razširilo območje visokega zračnega tlaka. Ciklon z vremensko fronto je nad vzhodno Evropo. Z vetrovi severnih smeri v višinah k nam doteka hladen in suh zrak.

NAPOVED ZA SOSEDNJE POKRAJINE

Danes se bo v sosednjih pokrajinah razjasnilo. V Kvarnerju bo pihala zmerna do močna burja.

Jutri bo sprva precej jasno, čez dan bo oblačnost naraščala v vseh sosednjih pokrajinah. Na zahodu bodo zvečer občasne rahle padavine.


Vir: Agencija Republike Slovenije za okolje
2023-12-03 08:41