Vremenska napoved

Četrtek, 1.10.2020 ob 18h

NAPOVED ZA SLOVENIJO - povzetek

Ponoči bo na vzhodu delno jasno, drugod spremenljivo s plohami. Jutri bo na vzhodu suho, drugod pa oblačno z nekaj dežja. Pihal bo južni veter.

NAPOVED ZA SLOVENIJO

Ponoči bo na vzhodu pretežno jasno, drugod bo pretežno oblačno, predvsem v zahodni in delu osrednje Slovenije se bodo pojavljale krajevne padavine. Ponekod v višjih legah bo zapihal okrepljen jugozahodnik. Najnižje jutranje temperature bodo od 9 do 12, na Primorskem do 16 °C.

V petek bo v vzhodnih krajih večinoma suho, predvsem v Prekmurju bo še dokaj sončno. Drugod bo oblačno, občasno bo deževalo. Pihal bo južni do jugozahodni veter, ob morju se bo krepil jugo. Najnižje jutranje temperature bodo od 9 do 12, na Primorskem do 16, najvišje dnevne od 14 do 19, na vzhodu in ob morju do 23 °C.

OBETI

V soboto bo sprva deževalo predvsem v zahodni polovici Slovenije, na vzhodu bo še nekaj sonca. Popoldne se bodo padavine razširile nad vso državo, vmes bodo tudi nevihte. Veter južnih smeri se bo okrepil. Zvečer bo dež od zahoda ponehal.

V nedeljo bo na vzhodu deloma sončno, drugod pretežno oblačno z občasnim dežjem. Nekoliko hladneje bo. Ponekod bo še pihal jugozahodnik.

V ponedeljek se bodo padavine na zahodu okrepile in občasno širile proti vzhodu.

VREMENSKA SLIKA

Nad zahodno Evropo se poglablja ciklonsko območje. Z vetrom zahodnih smeri doteka nad naše kraje toplejši in postopno bolj vlažen zrak.

NAPOVED ZA SOSEDNJE POKRAJINE

Popoldne bo povsod precej jasno, v zahodni Hrvaški in v sosednjih krajih Italije pa pretežno oblačno. Ponekod bo popoldne rahlo deževalo. Ob severnem Jadranu bo zapihal jugo.

V petek bo v krajih vzhodno od nas deloma sončno, drugod pa pretežno oblačno z občasnim dežjem. Ob severnem Jadranu se bo krepil jugo.


Vir: Agencija Republike Slovenije za okolje
2020-10-01 17:33