Vremenska napoved

Sobota, 28.11.2020 ob 18h

NAPOVED ZA SLOVENIJO - povzetek

Ponoči bo oblačno, ponekod na jugovzhodu bo naletaval sneg. V nedeljo se bo delno zjasnilo, na Primorskem bo pihala burja.

NAPOVED ZA SLOVENIJO

Ponoči bo oblačno, na Kočevskem, Dolenjskem in v Beli krajini bo rahel dež prešel v rahel sneg, ponekod bo možna poledica. Drugod bo suho vreme. Do jutra bodo padavine večinoma ponehale. Na Primorskem se bo krepila burja. Najnižje jutranje temperature bodo od -2 do 1, na Primorskem okoli 6 °C.

V nedeljo bo sprva oblačno. Dopoldne se bo zjasnilo na Primorskem, kjer bo pihala zmerna burja, nato tudi ponekod v notranjosti Slovenije. Bolj oblačno bo ostalo ponekod v osrednji in jugovzhodni Sloveniji. Najvišje dnevne temperature bodo okoli 3, na Primorskem od 8 do 12 °C.

OBETI

V ponedeljek bo pretežno jasno, zjutraj in dopoldne bo ponekod po nižinah megla ali nizka oblačnost. Burja na Primorskem bo slabela. V torek bo zmerno do pretežno oblačno in ponekod megleno. V sredo bo oblačno, popoldne ali zvečer bo pričelo snežiti, po nižinah Primorske pa deževati. Na Primorskem bo zapihala burja.

VREMENSKA SLIKA

Nad severnim Sredozemljem je ciklonsko območje z vremensko fronto, ki se bliža Italiji. Hkrati se od severa proti Balkanu pomika hladna fronta. S šibkimi zahodnimi vetrovi doteka k nam postopno bolj vlažen zrak.

NAPOVED ZA SOSEDNJE POKRAJINE

Ponoči bo oblačno, v krajih južno od nas bo občasno rahlo deževalo. Ob severnem Jadranu se bo krepila burja.

V nedeljo se bo postopno povsod vsaj delno zjasnilo. Ob severnem Jadranu bo pihala zmerna, v Kvarnerju tudi močna burja.


Vir: Agencija Republike Slovenije za okolje
2020-11-28 17:31