Vremenska napoved

Sobota, 15.12.2018 ob 8h

NAPOVED ZA SLOVENIJO - povzetek

Danes od zahoda postopne razjasnitve. Jutri sončno z mrzlim in po nižinah meglenim jutrom.

NAPOVED ZA SLOVENIJO

Danes dopoldne bo rahlo sneženje povsod ponehalo. Čez dan se bo od zahoda jasnilo. Veter bo oslabel. Najvišje dnevne temperature bodo od -2 do 2, na Primorskem do 7 °C.

Jutri bo sprva pretežno jasno, zjutraj in dopoldne bo ponekod po nižinah megleno. Proti večeru se bo od zahoda oblačnost postopno povečala. Najnižje jutranje temperature bodo od -9 do -4, v krajih s snežno odejo do okoli -13, najvišje dnevne od -3 do 2, na Primorskem do 7 °C.

OBETI

V noči na ponedeljek in v ponedeljek dopoldne bo zlasti v južni Sloveniji prehodno rahlo snežilo, v nižjih legah Primorske pa večinoma rahlo deževalo. Spet bo zapihala burja. V torek bo na vzhodu pretežno oblačno, drugod pa delno jasno.

VREMENSKA SLIKA

Naj južnim Sredozemljem je plitvo ciklonsko območje. S severovzhodnim vetrom doteka k nam hladen in postopno bolj suh zrak.

NAPOVED ZA SOSEDNJE POKRAJINE

Danes dopoldne bo sneženje ponehalo. V krajih zahodno od nas bo precej jasno, čez dan se bo oblačnost umikala tudi iznad drugih sosednjih pokrajin proti vzhodu. Burja ob Jadranu bo slabela.

Jutri bo pretežno jasno, ponekod po nižinah bo predvsem dopoldne tudi megleno. Zvečer se bo v krajih zahodno in južno od nas postopno pooblačilo.


Vir: Agencija Republike Slovenije za okolje
2018-12-15 07:53