Vremenska napoved

Sobota, 4.12.2021 ob 18h

NAPOVED ZA SLOVENIJO - povzetek

Ponoči se bo povsod pooblačilo, od jugozahoda se bodo pojavljale padavine. Jutri bo deževalo in snežilo.

NAPOVED ZA SLOVENIJO

Ponoči se bo povsod pooblačilo, od jugozahoda se bodo začele pojavljati padavine. V severni Sloveniji bo po nižinah snežilo, drugod večinoma deževalo. Jutranje temperature bodo na severu od -4 do 0, drugod okoli 2, ob morju 8 °C.

V nedeljo bo oblačno s padavinami. Sredi dneva in popoldne bo dež povsod v notranjosti prešel v sneg. Na Primorskem bo zapihala burja, na Štajerskem in v Prekmurju pa severovzhodnik. Temperature bodo od -1 do 3, na Primorskem in v Beli Krajini od 5 do 9 °C.

OBETI

V noči na ponedeljek bodo padavine ponehale. V ponedeljek se bo postopno razjasnilo, ponekod po nižinah bo ostalo precej megleno. Na Primorskem bo pihala šibka burja.

V torek in sredo bo delno jasno in razmeroma hladno vreme. Zjutraj in deloma dopoldne bo ponekod po nižinah megla. V sredo popoldne se bo v zahodni polovici Slovenije pooblačilo, zvečer bodo na zahodu že manjše padavine.

VREMENSKA SLIKA

Nad severozahodno Evropo je območje nizkega zračnega tlaka. Topla fronta je dosegla Alpe, hladna pa se pomika čez zahodno Evropo in bo v noči na nedeljo začela vplivati na vreme pri nas. Pred njo bo danes z jugozahodnikom nad naše kraje dotekal nekoliko toplejši in bolj vlažen zrak.

NAPOVED ZA SOSEDNJE POKRAJINE

Ponoči se bo povsod pooblačilo, od jugozahoda se bodo začele pojavljati padavine.

V nedeljo bo oblačno s padavinami. Na območju Alp bo snežilo, drugod deloma snežilo, deloma deževalo. Ob severnem Jadranu bo proti večeru zapihala burja.


Vir: Agencija Republike Slovenije za okolje
2021-12-04 17:34