Vremenska napoved

Sreda, 13.12.2017 ob 6h

NAPOVED ZA SLOVENIJO

Danes bo oblačno s padavinami, po nižinah v notranjosti bo večinoma snežilo. Popoldne bodo padavine oslabele in do večera povečini prehodno ponehale. V Vipavski dolini in na Krasu bo pihala šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 0 do 5, na Primorskem do 10 °C.

Jutri bo v severni in vzhodni Sloveniji deloma jasno, drugod bo oblačno. Predvsem na Primorskem in Notranjskem bodo ponovno krajevne padavine. Po nižinah bo deževalo, meja sneženja se bo dvignila nad 1000 m nad morjem. Pihal bo zmeren jugozahodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od -1 do 5, ob morju 8, najvišje dnevne od 4 do 12 °C.

OPOZORILO

Nekatere reke v zahodni, osrednji in južni Sloveniji bodo danes še poplavljale.

V gorah je velika nevarnost snežnih plazov.

OBETI

V petek bo oblačno in deževno, pihal bo jugozahodni veter. Zvečer in v noči na soboto se bo meja sneženja v notranjosti Slovenije večinoma spustila do nižin.

V soboto zjutraj bodo padavine ponehale, čez dan se bo delno razjasnilo. Sledilo bo nekaj suhih in razmeroma hladnih dni.

VREMENSKA SLIKA

Nad večjim delom Evrope je obsežno ciklonsko območje. Vremenska fronta se prek severnega Balkana in Jadrana le počasi pomika proti jugovzhodu. V višinah k nam od severovzhoda prehodno doteka hladnejši zrak.

NAPOVED ZA SOSEDNJE POKRAJINE

Danes bo sprva oblačno s padavinami, ob morju bo deževalo, drugod po nižinah deloma deževalo, deloma snežilo.

Jutri bo pretežno oblačno, predvsem v krajih južno od nas bo občasno deževalo. Pihal bo jugozahodni veter.


Vir: Državna meteorološka služba RS (meteo.si - ARSO)
2017-12-13 06:11