Vremenska napoved

Nedelja, 22.1.2017 ob 5h

NAPOVED ZA SLOVENIJO

Danes bo pretežno jasno. Zjutraj in dopoldne bo ponekod po nižinah megla ali nizka oblačnost, ki se lahko ponekod zadrži tudi večino dneva. Na Primorskem bo pihala šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od -4 do 0, v višje ležečih krajih malo nad 0, na Primorskem okoli 10 stopinj.

Jutri bo v hribovitem svetu precej jasno, po nižinah pa bo večji del dneva oblačno ali megleno. Prehodno se bo oblačnost povečala tudi na Primorskem. Najnižje jutranje temperature bodo od -6 do -12, na Primorskem malo pod 0, najvišje dnevne po nižinah od -4 do 0, v višje ležečih krajih od 1 do 5, na Primorskem do 10 stopinj C.

OBETI

V torek in sredo bo na Primorskem precej jasno, spet bo zapihala šibka do zmerna burja. Drugod bo zmerno do pretežno oblačno. V višjih legah se bo ohladilo.

VREMENSKA SLIKA

Nad večjim delom Evrope je območje visokega zračnega tlaka, nad zahodnim Sredozemljem pa je ciklonsko območje. V višinah priteka k nam od jugovzhoda dokaj suh in nekoliko toplejši zrak, pri tleh pa se ob šibkem vetru zadržuje hladen in razmeroma vlažen zrak.

NAPOVED ZA SOSEDNJE POKRAJINE

Danes bo precej jasno. Po nižinah bo zjutraj in dopoldne megla ali nizka oblačnost, ki se bo predvsem na severu Hrvaške lahko zadržala večji del dneva. V Tržaškem zalivu, v Kvarnerju in na jugu Istre bo pihala večinoma šibka burja.

Jutri se bo ob severnem Jadranu prehodno pooblačilo. Po nižinah južne Avstrije, zahodne Madžarske in severne Hrvaške bo precej megle in nizke oblačnosti, sicer pa bo precej jasno.


Vir: Državna meteorološka služba RS (meteo.si - ARSO)
2017-01-22 05:17